In Samenspraak – Training & Coaching

TRAINING

Als trainer zet ik mij graag in om de communicatie binnen teams te verbeteren. Dit kan in een éénmalige sessie, maar ook in een aantal elkaar met tussenpozen opvolgende dagdelen.

Teambuilding, collegiale coaching, interactie binnen het team…het betreft altijd maatwerk, afhankelijk van de vraagstelling. Wel maak ik veelvuldig gebruik van modellen als: de teamrollen van Belbin, de denkhoeden van de Bono, Kernkwaliteiten, het kleurenpalet van Léon de Caluwé en meer.

Daarnaast is het mijn stijl om mensen aan het werk te zetten, zelf dingen te laten doen en ervaren. Als het even kan gaan we ook naar buiten om daar opdrachten uit te voeren. Veel kennis en inzichten blijven beter hangen als je er daadwerkelijk mee bezig bent, het ervaart, dan wanneer je een hele ochtend op een stoel zit te luisteren.

COACHING

Als coach ben ik er voor mensen die op wat voor manier dan ook vastlopen in hun werk. Vanwege een (herhaalde) burn-out of het niet goed tot je recht komen in een functie of andere problematiek.

Bijna voor iedereen komt er wel een moment, waarop je even niet weet hoe het verder moet. Waarin de balans werk-privé volkomen zoek is of je carrière niet leidt tot dat wat je wilt. Of je gewoon vanwege omstandigheden even pas op de plaats moet maken. Daar is niks mis mee. Ik vind het een teken van kracht om in dat soort situaties om hulp te vragen en iemand in te schakelen die even me je mee kijkt en je tot inzichten brengt.

Mijn principe is dat je zélf de regie voert over je leven en de wijze waarop je omgaat met de dingen die op je pad komen. En mijn ervaring is dat cliënten na een aantal sessies dat ook weer zelf kunnen.